SKAZANI NA OUTDOOR – MARCIN PEMPERA – OUTDOOR – BUSHCRAFT – SURVIVAL, WARSZTATY DZIKIEJ KUCHNI, LEŚNA KUCHNIA, DZIKA KUCHNIA, KUCHNIA SURVIVALOWA, KUCHNIA PRZETRWANIA, SZKOLENIA SURVIVALOWE, GRZYBY W BUSHCRAFCIE I SURVIVALU, DZIKIE ROŚLINY JADALNE, SZTUKA PRZETRWANIA, WARSZTATY BUSHCRAFT – Wielkopolska, Piła, Trzcianka, Czarnków, Wałcz

JESTEŚMY CZĘŚCIĄ NATURY

Dzika kuchnia – Warsztaty Bushcraft & Survival – 03.03.2024

Zapraszamy na wyjątkowe spotkanie z dziką kuchnią i survivalem w magicznym miejscu. Spotykamy się kolejny raz w Mayovce, aby podzielić się z Wami wiedzą z zakresu pozyskiwania żywności w terenie, oraz podstawami survivalu. Na warsztatach dowiecie się gdzie i jak można zdobyć coś do jedzenia na przełomie zimy i wiosny, jak uzdatnić wodę w terenie, a także będziecie mieli okazję nauczyć się kilku technik survivalowych (rozpalanie ognia w ciężkich warunkach, bezpieczne posługiwanie się nożem).
Opowiemy sobie o jadalnych, zimowych i wiosennych grzybach nadrzewnych, oraz przygotujemy z nich wyśmienite danie w kociołku. Grzyby niejadalne, ale mające zastosowanie w survivalu też pojawią się w programie. Poznacie także kilka gatunków dzikich roślin jadalnych, których można szukać w terenie na przełomie zimy i wiosny.
Ci, którzy nie byli na ostatnich warsztatach zimowych, będą mieli ostatnią szansę w tym roku na poznanie grzybów występujących w zimie.

Nasyceni dzikimi smakami będziecie mogli spróbować swoich sił w bushcrafcie, wykonując własnoręcznie przedmioty użytkowe z drewna np. łyżkę, widelec. Materiał i narzędzia zapewnia organizator.

Organizatorzy zapewniają ciepły posiłek na miejscu (mięso, warzywa, dary lasu w postaci dania jednogarnkowego z kociołka).

Warsztaty odbędą się niezależnie od warunków pogodowych. Na Mayovce mamy do dyspozycji tipi, gdzie możemy się schronić i ogrzać w każdej chwili i realizować program spotkania.

Prosimy o zabranie ze sobą:
-małego plecaka na podstawowe graty noszone w czasie 2-godzinnego marszu przez las (czas marszu może być skrócony ze względu na niekorzystne warunki atmosferyczne)
-ubioru i obuwia dostosowanego do warunków atmosferycznych, (zapasowe ubrania, buty i skarpety możecie mieć w samochodzie i nie musicie wszystkiego nosić przy sobie)
-termosu z ciepłą herbatą i bidonu na wodę (butelka PET też wystarczy)
-rękawiczki robocze do przygotowania opału i pracy w drewnie (nie lateksowe)
-menażki, kubka i łyżki ( mogą być naczynia turystyczne lub jednorazowe lub cokolwiek z domu zabierzecie).
-scyzoryka lub noża do zbierania grzybów i przygotowania posiłku

Nie przegapcie tej niesamowitej okazji, by poznać tajniki życia w lesie i zdobyć nowe umiejętności. Zapraszamy Was do aktywnego uczestnictwa w naszych warsztatach i spędzenia całej niedzieli na łonie natury.

Lokalizacja: Mayovka, Straduń 2

Data wydarzenia: 03.03.2024

Czas trwania warsztatów: 10:00-17:00

Koszt warsztatów:
Dorośli: 200zł
Dzieci pod opieką dorosłych: 100zł

Zgłoszenia udziału prosimy dokonać do 01.03.2024
-telefonicznie:
Marcin – 660 44 10 32 ( najlepiej SMS- oddzwonię)
Maja – 512846265
e-mail: marcin.pempera@gmail.com

Mamy nadzieję, że przyłączycie się do naszej przygody na łonie natury i razem odkryjemy fascynujący świat Dzikiej Kuchni, Bushcraftu i Survivalu.
Z wyrazami szacunku,
Marcin Pempera

Views: 130

Next Post

Previous Post

© 2025 SKAZANI NA OUTDOOR – MARCIN PEMPERA – OUTDOOR – BUSHCRAFT – SURVIVAL, WARSZTATY DZIKIEJ KUCHNI, LEŚNA KUCHNIA, DZIKA KUCHNIA, KUCHNIA SURVIVALOWA, KUCHNIA PRZETRWANIA, SZKOLENIA SURVIVALOWE, GRZYBY W BUSHCRAFCIE I SURVIVALU, DZIKIE ROŚLINY JADALNE, SZTUKA PRZETRWANIA, WARSZTATY BUSHCRAFT – Wielkopolska, Piła, Trzcianka, Czarnków, Wałcz

Theme by Anders Norén