SKAZANI NA OUTDOOR – MARCIN PEMPERA – OUTDOOR – BUSHCRAFT – SURVIVAL, WARSZTATY DZIKIEJ KUCHNI, LEŚNA KUCHNIA, DZIKA KUCHNIA, KUCHNIA SURVIVALOWA, KUCHNIA PRZETRWANIA, SZKOLENIA SURVIVALOWE, GRZYBY W BUSHCRAFCIE I SURVIVALU, DZIKIE ROŚLINY JADALNE, SZTUKA PRZETRWANIA, WARSZTATY BUSHCRAFT – Wielkopolska, Piła, Trzcianka, Czarnków, Wałcz

JESTEŚMY CZĘŚCIĄ NATURY

Warsztaty Dzikiej Kuchni – Bushcraft & Survival

Aktualne terminy szkoleń i warsztatów: WARSZTATY & SZKOLENIA

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty dzikiej kuchni, połączone z elementami bushcraftu i survivalu. Tradycyjnie spotykamy się w lesie, aby podzielić się z Wami wiedzą z zakresu pozyskiwania żywności w terenie. Podstawy survivalu i bushcraftu dla początkujących też znajdą się w programie. Na warsztatach dzikiej kuchni dowiecie się gdzie i jak zdobyć coś do jedzenia o różnych porach roku, jak uzdatnić wodę w terenie, a także będziecie mieli okazję nauczyć się kilku technik survivalowych (rozpalanie ognia w ciężkich warunkach, bezpiecznego posługiwania się nożem).

Opowiemy sobie o jadalnych, grzybach leśnych ( także nadrzewnych), oraz przygotujemy z nich wyśmienite danie w kociołku lub na patelni. Grzyby niejadalne, ale mające zastosowanie w survivalu też pojawią się w programie. Poznacie także kilkanaście gatunków dzikich roślin jadalnych, których można szukać w terenie o każdej porze roku. Nie zabraknie ciekawych dzikich roślin jadalnych, a także niespodzianek grzybowo-roślinnych.

Co więcej?

Nasyceni dzikimi smakami, będziecie mogli spróbować swoich sił w bushcrafcie. Wykonacie własnoręcznie przedmioty użytkowe z drewna np. łyżkę, widelec lub kubek (do wyboru). Materiał i narzędzia zapewnia organizator.

Organizatorzy zapewniają ciepły posiłek na miejscu (mięso, warzywa, dary lasu w postaci dania jednogarnkowego z kociołka).

Warsztaty dzikiej kuchni odbędą się niezależnie od warunków pogodowych. Na Mayovce mamy do dyspozycji tipi, gdzie możemy się schronić i ogrzać w każdej chwili i realizować program spotkania.

Co zabrać ze sobą?

Prosimy o zabranie ze sobą:
-małego plecaka na podstawowe graty noszone w czasie 2-godzinnego marszu przez las.
-ubioru i obuwia dostosowanego do warunków atmosferycznych, (zapasowe ubrania, buty i skarpety możecie mieć w samochodzie i nie musicie wszystkiego nosić przy sobie).
-termosu z ciepłą herbatą i bidonu na wodę (butelka PET też wystarczy)
-rękawiczki robocze do przygotowania opału i pracy w drewnie (nie lateksowe)
-menażki, kubka i łyżki ( mogą być naczynia turystyczne lub jednorazowe lub cokolwiek z domu zabierzecie).
-scyzoryka lub noża do zbierania ewentualnych grzybów, roślin i przygotowania posiłku

Nie przegapcie tej niesamowitej okazji, by poznać tajniki życia w lesie i zdobyć nowe umiejętności. Zapraszamy Was do aktywnego uczestnictwa w naszych warsztatach i spędzenia całej niedzieli na łonie natury.

Lokalizacja: Mayovka, Straduń 2 , lub Obozowisko SKAZANI NA OUTDOOR

Data wydarzenia: Aktualne terminy szkoleń i warsztatów: WARSZTATY & SZKOLENIA

Czas trwania warsztatów: 10:00-17:00

Zgłoszenia udziału prosimy ostatecznie dokonać najpóźniej na dwa dni przed terminem podanym w ogłoszeniu
-telefonicznie:
Marcin – 660 44 10 32 ( najlepiej SMS- oddzwonię)
e-mail: marcin.pempera@gmail.com

Mamy nadzieję, że przyłączycie się do naszej przygody na łonie natury i razem odkryjemy fascynujący świat Dzikiej Kuchni, Bushcraftu i Survivalu.
Z wyrazami szacunku,
Marcin Pempera

Views: 139

Next Post

Previous Post

© 2025 SKAZANI NA OUTDOOR – MARCIN PEMPERA – OUTDOOR – BUSHCRAFT – SURVIVAL, WARSZTATY DZIKIEJ KUCHNI, LEŚNA KUCHNIA, DZIKA KUCHNIA, KUCHNIA SURVIVALOWA, KUCHNIA PRZETRWANIA, SZKOLENIA SURVIVALOWE, GRZYBY W BUSHCRAFCIE I SURVIVALU, DZIKIE ROŚLINY JADALNE, SZTUKA PRZETRWANIA, WARSZTATY BUSHCRAFT – Wielkopolska, Piła, Trzcianka, Czarnków, Wałcz

Theme by Anders Norén