SKAZANI NA OUTDOOR – MARCIN PEMPERA – OUTDOOR – BUSHCRAFT – SURVIVAL, WARSZTATY DZIKIEJ KUCHNI, LEŚNA KUCHNIA, DZIKA KUCHNIA, KUCHNIA SURVIVALOWA, KUCHNIA PRZETRWANIA, SZKOLENIA SURVIVALOWE, GRZYBY W BUSHCRAFCIE I SURVIVALU, DZIKIE ROŚLINY JADALNE, SZTUKA PRZETRWANIA, WARSZTATY BUSHCRAFT – Wielkopolska, Piła, Trzcianka, Czarnków, Wałcz

JESTEŚMY CZĘŚCIĄ NATURY

Dzika kuchnia & warsztaty survivalowe 12.03.

Zapraszamy na wyjątkowe spotkanie z dziką kuchnią i survivalem w magicznym miejscu. Spotykamy się kolejny raz w Mayovce, aby podzielić się z Wami wiedzą z zakresu pozyskiwania żywności w terenie, oraz podstawami survivalu. Na warsztatach dowiecie się gdzie i jak można zdobyć coś do jedzenia na przełomie zimy i wiosny, jak uzdatnić wodę w terenie, a także będziecie mieli okazję nauczyć się kilku technik survivalowych (rozpalanie ognia w ciężkich warunkach, bezpieczne posługiwanie się nożem).
Opowiemy sobie o jadalnych, zimowych i wiosennych grzybach nadrzewnych, oraz przygotujemy z nich wyśmienite danie w kociołku. Grzyby niejadalne, ale mające zastosowanie w survivalu też pojawią się w programie. Poznacie także kilka gatunków dzikich roślin jadalnych, których można szukać w terenie na pograniczu zimy i wiosny.
Nasyceni dzikimi smakami będziecie mogli sprawdzić się podczas strzelania z łuku, oraz spróbować swoich sił w bushcrafcie, wykonując własnoręcznie przedmioty użytkowe z drewna np. łyżkę, widelec, kubek.
Organizatorzy zapewniają ciepły posiłek na miejscu (dary lasu w postaci treściwej zupy grzybowej z kociołka).
Na warsztaty należy ze sobą zabrać koniecznie:
-ciepłe ubranie oraz obuwie odpowiednie do warunków atmosferycznych
-zapasowe ciepłe skarpety
-ciepłe rękawice + rękawice robocze (warto mieć na zmianę w przypadku zamoczenia)
-termos z ciepłą herbatą i przekąski (na czas spaceru w terenie)
-jeżeli ktoś posiada, to może ze sobą zabrać metalowy kubek, menażkę turystyczną i nóż/scyzoryk (do celów kulinarnych), lub miskę czy talerz.
Narzędzia do pracy w drewnie podczas zajęć zapewnia organizator.
Koszt:

  • dorośli 200zl
  • dzieci pod opieką dorosłych 50zl
    Zapisy pod nr telefonu: +48 799 191 175
    Lokalizacja:
    M A Y O V K A
    Straduń 2, 64-980 Trzcianka
    Data: 12.03.2023 godz. 10:00-18:00
    Noclegi w Mayovce: Maja +48 512 846 265

    Link do wydarzenia na Facebooku: https://fb.me/e/D30SgQO2

    Tutaj możecie podejrzeć jak było na minionych warsztatach:

    https://www.instagram.com/p/CoUNdsZKJOd/

    https://www.instagram.com/p/ConMiBzqNy-/

    https://www.instagram.com/p/CkY2fqfqRJ1/

    Views: 68

    Next Post

    Previous Post

    © 2025 SKAZANI NA OUTDOOR – MARCIN PEMPERA – OUTDOOR – BUSHCRAFT – SURVIVAL, WARSZTATY DZIKIEJ KUCHNI, LEŚNA KUCHNIA, DZIKA KUCHNIA, KUCHNIA SURVIVALOWA, KUCHNIA PRZETRWANIA, SZKOLENIA SURVIVALOWE, GRZYBY W BUSHCRAFCIE I SURVIVALU, DZIKIE ROŚLINY JADALNE, SZTUKA PRZETRWANIA, WARSZTATY BUSHCRAFT – Wielkopolska, Piła, Trzcianka, Czarnków, Wałcz

    Theme by Anders Norén