Zapraszamy na wyjątkowe spotkanie z dziką kuchnią i survivalem w magicznym miejscu. Spotykamy się w Mayovce, aby podzielić się z Wami wiedzą z zakresu pozyskiwania żywności w terenie, oraz podstawami survivalu. Na warsztatach dowiecie się gdzie i jak można zdobyć coś do jedzenia w środku zimy, a także będziecie mieli okazję nauczyć się kilku technik survivalowych (rozpalanie ognia w warunkach zimowych, bezpieczne posługiwanie się nożem).
Co w programie?
Opowiemy sobie o jadalnych, zimowych grzybach nadrzewnych, oraz przygotujemy z nich wyśmienite danie w kociołku. Grzyby niejadalne, ale mające zastosowanie w survivalu też pojawią się w programie. Poznacie także kilka gatunków dzikich roślin jadalnych, których można szukać w terenie podczas zimy.
Nasyceni dzikimi smakami będziecie mogli sprawdzić się podczas strzelania z łuku. Sprubujecie także swoich sił w bushcrafcie, wykonując własnoręcznie przedmioty użytkowe z drewna np. łyżkę, widelec, kubek.
Organizatorzy zapewniają ciepły posiłek na miejscu (dary lasu w postaci treściwej zupy grzybowej z kociołka).
Na warsztaty należy ze sobą zabrać koniecznie:
-ciepłe ubranie oraz obuwie odpowiednie do warunków atmosferycznych
-zapasowe ciepłe skarpety
-ciepłe rękawice + rękawice robocze (warto mieć na zmianę w przypadku zamoczenia)
-termos z ciepłą herbatą i przekąski (na czas spaceru w terenie)
-jeżeli ktoś posiada, to może ze sobą zabrać metalowy kubek, menażkę turystyczną i nóż/scyzoryk.
Koszt:
– dorośli 200zl
– dzieci pod opieką dorosłych 50zl
Zapisy pod nr telefonu: +48 660 44 10 32
Lokalizacja:
M A Y O V K A
Straduń 2, 64-980 Trzcianka
Data: Pierwszy termin – 05.02.2023, godz. 10:00-18:00
Drugi termin – 12.02.2023, godz. 10:00-18:00
Noclegi w Mayovce: Maja +48 512 846 265
Link do wydarzenia: https://fb.me/e/2BXnimRDJ


















Views: 84