SKAZANI NA OUTDOOR – MARCIN PEMPERA – OUTDOOR – BUSHCRAFT – SURVIVAL, WARSZTATY DZIKIEJ KUCHNI, LEŚNA KUCHNIA, DZIKA KUCHNIA, KUCHNIA SURVIVALOWA, KUCHNIA PRZETRWANIA, SZKOLENIA SURVIVALOWE, GRZYBY W BUSHCRAFCIE I SURVIVALU, DZIKIE ROŚLINY JADALNE, SZTUKA PRZETRWANIA, WARSZTATY BUSHCRAFT – Wielkopolska, Piła, Trzcianka, Czarnków, Wałcz

JESTEŚMY CZĘŚCIĄ NATURY

WARSZTATY DZIKIEJ KUCHNI – BUSHCRAFT & SURVIVAL 06.10.2024

Mam przyjemność zaprosić Was na niezwykłe warsztaty z Dzikiej Kuchni, połączone z elementami Bushcraftu i Survivalu! To wyjątkowa okazja, by poznać tajniki życia na łonie natury, nauczyć się, jak przygotować pyszne posiłki z dostępnych w lesie składników oraz zdobyć przydatne umiejętności przetrwania w dziczy.

Podczas tych warsztatów będziecie mieli okazję dowiedzieć się, jak rozpoznawać dzikie rośliny jadalne i grzyby. Dowiecie się czy każda czubajka to kania i czy wszystkie pieczarki są jadalne, jak nie pomylić muchomora zielonawego (sromotnikowego) z grzybami jadalnymi. Rozprawimy się też popularnymi mitami na temat grzybów. Dowiecie się także do czego można wykorzystać niejadalne huby rożnych gatunków występujących w naszym klimacie.

Wspólnie przygotujemy smaczny posiłek z naturalnych składników zapewnionych przez organizatora oraz zebranych podczas wyjścia do lasu. Myślę, że dziki burger z leśnymi dodatkami zapadnie na długo w Waszej pamięci. Miejmy nadzieję, że straduńskie lasy będą dla Nas szczodre, a pogoda nas oszczędzi.

Nauczycie się także praktycznych umiejętności przetrwania, takich jak, rozpalanie ognia bez użycia zapałek, oraz jak radzić sobie z przygotowaniem opału w ciężkich warunkach atmosferycznych. Samodzielne wykonanie łyżki z drewna będzie wisienką na torcie. Materiał i narzędzia do wykonania łyżek zapewnia organizator.

Warsztaty odbędą się niezależnie od warunków pogodowych. Na Mayovce mamy do dyspozycji tipi, gdzie możemy się schronić w każdej chwili i realizować program spotkania.

Prosimy o zabranie ze sobą:

-małego plecaka na podstawowe graty noszone w czasie 2-godzinnego marszu przez las (czas marszu może być skrócony ze względu na niekorzystne warunki atmosferyczne)

-ubioru i obuwia dostosowanego do warunków atmosferycznych, (zapasowe ubrania, buty i skarpety możecie mieć w samochodzie i nie musicie wszystkiego nosić przy sobie)

-termosu z ciepłą herbatą i bidonu z wodą -rękawiczki robocze do przygotowania opału i pracy w drewnie (nie lateksowe)

– menażki i kubka ( mogą być naczynia turystyczne lub jednorazowe lub cokolwiek z domu zabierzecie). -scyzoryka/nóża do zbierania grzybów i przygotowania posiłku

Nie przegapcie tej niesamowitej okazji, by poznać tajniki życia w lesie i zdobyć nowe umiejętności. Zapraszamy Was do aktywnego uczestnictwa w naszych warsztatach i spędzenia całej niedzieli na łonie natury.

Zgłoszenia udziału prosimy dokonać do 04.10.2024 telefonicznie: Marcin – 660 44 10 32 ( najlepiej SMS- oddzwonię), Maja – 512 84 62 65

Mamy nadzieję, że przyłączycie się do naszej przygody na łonie natury i razem odkryjemy fascynujący świat Dzikiej Kuchni, Bushcraftu i Survivalu.

Z wyrazami szacunku,

Marcin Pempera

Views: 107

Next Post

Previous Post

© 2025 SKAZANI NA OUTDOOR – MARCIN PEMPERA – OUTDOOR – BUSHCRAFT – SURVIVAL, WARSZTATY DZIKIEJ KUCHNI, LEŚNA KUCHNIA, DZIKA KUCHNIA, KUCHNIA SURVIVALOWA, KUCHNIA PRZETRWANIA, SZKOLENIA SURVIVALOWE, GRZYBY W BUSHCRAFCIE I SURVIVALU, DZIKIE ROŚLINY JADALNE, SZTUKA PRZETRWANIA, WARSZTATY BUSHCRAFT – Wielkopolska, Piła, Trzcianka, Czarnków, Wałcz

Theme by Anders Norén